Gunther Grass, laureatul premiului Nobel decedat luni, se temea de un nou razboi mondial in care omenirea se va arunca precum un somnambul

Standard

gunter-grassEl Pais a publicat marti un interviu inedit cu Gunter Grass, in care laureatul Premiului Nobel pentru literatura, decedat luni, isi marturiseste teama fata de izbucnirea unui nou razboi mondial in care omenirea, de acum „responsabila”, se va arunca precum un somnambul, scrie AFP.

Interviul a fost realizat in 21 martie, la locuinta sa din Lubeck (nordul Germaniei).

Gunter Grass, Premiul Nobel pentru Literatura in 1999  si o referinta morala in Germania, suferea de o pneumonie si evoca, in acest interviu, un complex al supravietuitorului.

„Stiti, asa cum povesteam in ‘Decojind ceapa (2006), la 16 ani am supravietuit aproape prin hazard”, spune el, evocand aceasta autobiografie in care descrie inrolarea sa in Waffen-SS.

„In aceasta perioada de timp de trei sau patru saptamani, am avut cinci sau sase posibilitati de a muri, la fel ca multi altii de varsta mea”.

„Raman constient de asta”, povestea autorul de stanga, inainte de a adauga: „A munci la maxim ma ajuta sa imi dovedesc ca am supravietuit”.

Hotnews.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s